Home » Werkwijze » Opstellingen

Opstellingen

familieopstelling, opvoedopstelling, tafelopstelling, achterhoek, zutphen, lochem, gezinsopstelling, reversiemethode, spiritueel, spirituele hulp, holistisch

Tijdens individuele sessies met ouders (en soms met kinderen/jongeren) maak ik vaak gebruik van opstellingen, omdat op deze manier heel snel duidelijk wordt wat er nu écht aan de hand is met een kind of binnen het gezin. En wat er nodig is om de ervaren problemen te verminderen en zo mogelijk op te lossen.

Tijdens opstellingen wordt gewerkt op een diepere, onbewuste laag, voorbij het logische denken. 

Met behulp van poppetjes op tafel, matjes op de vloer of stoelen worden de plekken van en verbindingen tussen gezinsleden zichtbaar en voelbaar, wat bijzondere inzichten oplevert over de werkelijke, dieperliggende oorzaak van de problemen die er spelen bij je kind of binnen je gezin.

Een opstelling kan positieve veranderingen bewerkstelligen in de relatie met je kind en in de gevoelens en gedragingen van je kind en/of jezelf. Ook de sfeer in huis kan positief veranderen na een opstelling.

Naast personen, kunnen er ook thema’s worden opgesteld, zoals ‘de school’ of ‘het bedplassen’. Ook dan kunnen (onverwachte) oorzaken en oplossingen aan het licht komen, waar je als ouder concreet mee verder kunt.