Niet lekker in je vel?

kind, puber, tiener, problemen, school, gezin, bang, boosheid, ruzies, depressie, dood, homosseksueel, scheiding, hulp, rouw, achterhoek, zutphen, lochem

Hoi,
Ik ben Kirsten en ik werk met kinderen en tieners die zich niet zo happy voelen, om wat voor reden dan ook.

Het leven is niet altijd makkelijk. Er gebeuren soms dingen die niet leuk zijn, die ons boos, bang of verdrietig maken.
Heb je last van vervelende gedachten of gevoelens?

Wellicht voel je je niet begrepen door je ouders of op school. Of heb je vaak ruzie, voel je je angstig of onzeker. Misschien word je wel gepest, of heb je weinig vrienden. Het kan ook zijn dat je ouders zijn gescheiden, of dat er een mens of dier is overleden waar je veel van hield.

Er kan ook een andere reden zijn dat je je niet gelukkig voelt. Misschien weet je zelf niet goed wat er nou precies met je aan de hand is; waarom je je zo boos, bang of verdrietig voelt. Wellicht zie, hoor of voel je wel eens dingen die andere mensen niet ervaren, en voel je je daardoor anders en alleen.

Wat er ook aan de hand is, als je wilt kan ik je helpen om samen met jou op zoek te gaan naar manieren om je weer sterker, blijer en gelukkiger te voelen.

Zou je dat willen, vraag dan aan je moeder of vader om contact met mij op te nemen. In een kennismakingsgesprek kan ik dan uitleggen op welke manier ik jou en je ouder(s) kan helpen. Natuurlijk mag jij ook bij dat gesprek aanwezig zijn, als je wilt.

Als jullie na dat gesprek besluiten om vaker naar mij toe te komen, dan vind ik het belangrijk om van jou zelf te horen waar jij last van hebt en wat je graag zou willen veranderen. Of wat je graag zou willen dat je ouder(s) anders gaan doen.

In mijn praktijk praat ik dan de ene keer met jou alleen, de andere keer met je ouder(s), of als je wilt met jullie samen. En als je niet wilt praten, dan hoeft dat niet. Dan gaan we gewoon wat anders doen, bijvoorbeeld een spel, tekenen, iets maken, schrijven of muziek luisteren. Of misschien wil je wel je hoofd vanbinnen opruimen. Of een speurtocht door je lichaam maken. :-)

Groetjes van Kirsten
en wie weet tot ziens!

Jij bent jij
je bent uniek
als je wordt geboren
en je blijft uniek
als je op jezelf vertrouwt
en in jezelf gelooft!

Uit: Het ontstaan van jezelf
Stenfert & van Ditshuizen