Niet lekker in je vel?

kind, puber, tiener, problemen, school, gezin, bang, boosheid, ruzies, depressie, dood, homosseksueel, scheiding, hulp, rouw, achterhoek, zutphen, lochem

Hoi,
Ik ben Kirsten en ik werk met kinderen en tieners die zich niet zo happy voelen, om wat voor reden dan ook.

Het leven is niet altijd makkelijk. Er gebeuren soms dingen die niet leuk zijn, die ons boos, bang, verdrietig of somber maken.
Heb je last van vervelende gedachten of gevoelens, of misschien een druk en vol hoofd?

Wellicht voel je je niet begrepen door je ouders of op school. Of heb je vaak ruzie, voel je je angstig of onzeker. Misschien word je wel gepest, of heb je weinig vrienden. Het kan ook zijn dat je ouders zijn gescheiden, of dat er een mens of dier is overleden waar je veel van hield.

Er kan ook een andere reden zijn dat je je niet gelukkig voelt. Misschien weet je zelf niet goed wat er nou precies met je aan de hand is; waarom je je zo voelt. Wellicht zie, hoor of voel je wel eens dingen die andere mensen niet ervaren, en voel je je daardoor anders en alleen.

Wat er ook aan de hand is, als je wilt kan ik je helpen om samen met jou op zoek te gaan naar manieren om je weer blijer, sterker, gelukkiger of rustiger te voelen.
Als kinderen mij vertellen waar zij last van hebben en wat zij graag anders zouden willen in hun leven, thuis of op school, dan gaan we samen op zoek naar oplossingen.
Zou jij dat ook willen, vraag dan aan je moeder of vader om contact met mij op te nemen.

Mijn gesprekken met kinderen en ouders doe ik bij de gezinnen thuis. De ene keer praat ik met het kind alleen, de andere keer met zijn of haar ouder(s), en weer een andere keer met het kind en zijn of haar ouder(s) samen. En soms ook met een broer of zus erbij.

En als je niet wilt praten, dan hoeft dat niet. Dan gaan we gewoon wat anders doen, bijvoorbeeld een spel, tekenen, iets maken, schrijven of muziek luisteren. Of misschien wil je wel je hoofd vanbinnen opruimen. Of een speurtocht door je lichaam maken. :-)

Groetjes van Kirsten
en wie weet tot ziens!

Jij bent jij
je bent uniek
als je wordt geboren
en je blijft uniek
als je op jezelf vertrouwt
en in jezelf gelooft!

Uit: Het ontstaan van jezelf
Stenfert & van Ditshuizen