De therapeut

therapeut, coach, psycholoog, kinderpsycholoog, achterhoek, lochem, zutphen, gezinstherapeut, kindertherapeut, kindercoach, goede, ervaren, professionele, kirsten, berchum, kindertijd, achterhoek, zutphen, lochem

Mijn naam is Kirsten van Berchum (51 jaar).
Na mijn sociaal-psychologische studie aan de Universiteit Utrecht ben ik in de jeugdzorg gaan werken; eerst met jongeren en hun ouders en daarna als opvoedkundig gezinsbegeleider en trainer.
In 2012 heb ik daarnaast Praktijk Kindertijd opgericht, waarin ik - vanuit een holistische visie - psychosociale hulp bied aan kinderen, tieners en ouders.
Sinds 2019 werk ik tevens als zelfstandig gezinscoach aan huis in de regio Zutphen-Lochem (zie www.kindertijdgezinscoaching.nl).

De afgelopen 23 jaar heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van kinderen, tieners, ouders en gezinnen, met een grote diversiteit aan problematiek. Het is voor mij dankbaar werk, dat nog steeds veel voldoening oplevert.

Door de jaren heen heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van zowel reguliere als alternatieve hulpverlening aan kinderen en ouders. Ook besteed ik al jaren veel aandacht aan mijn persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling, via boeken, cursussen en coachingstrajecten.

Naast mijn wetenschappelijke en reguliere achtergrond, haal ik mijn kennis en inspiratie steeds meer uit de holistische en spirituele kijk op kinderen, opvoeding en het leven in het algemeen. Ik vul de kennis en kunde uit de reguliere jeugdzorg en psychologie graag aan met de mogelijkheden die de aanvullende (alternatieve) zorg biedt.

Het is mooi
een ladder te zijn
voor kinderen
die op een sombere dag
naar de zon willen klimmen.

V. Koeprijanov