Home » Vergoeding

Vergoedingsmogelijkheden

Via de gemeenten Zutphen en Lochem

Praktijk Kindertijd heeft een jeugdhulpcontract afgesloten met de gemeenten Zutphen en Lochem (behandeling basis en hoog). Woon je in Zutphen, Warnsveld of in één van de plaatsen binnen de gemeente Lochem, dan worden de sessies volledig vergoed. Je hebt dan wel een verwijzing nodig van je huisarts, het Jeugdteam van de gemeente Zutphen of van 't Baken (Lochem/Gorssel). Indien van toepassing kun je de verwijzing ook aanvragen via de kinderarts, kinderpsychiater of Jeugdbescherming Gelderland.

Via de aanvullende zorgverzekering

Woon je buiten deze gemeenten, dan kan de hulp deels worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering, als je die hebt afgesloten en als jouw zorgverzekeraar een contract heeft met mijn beroeps- of koepelvereniging. Veel zorgverzekeraars vergoeden 25 tot 75 euro per sessie. Informeer bij jouw zorgverzekeraar of je voor vergoeding in aanmerking komt en tot welk bedrag. De kosten vallen niet onder je eigen risico en er is dan geen verwijzing van je huisarts of gemeente nodig.

Informatie voor je zorgverzekeraar:
De sessies vallen onder de 'alternatieve en psychosociale zorg', onder de noemer 'behandeling overige psychosociale therapie' (code 24504).
Beroepsvereniging: NFG (vakgroep VPMW), licentienummer: 7207107018.
Koepelvereniging: RBCZ, licentienummer: 809764R.

Via een pgb

Indien je buiten de gemeenten Zutphen en Lochem woont, dan kan de hulp geheel of gedeeltelijk worden vergoed vanuit een persoonsgebonden budget (pgb), dat je bij jouw gemeente kunt aanvragen.

Via de belastingaangifte

Niet vergoede kosten kunnen bij de jaarlijkse belastingaangifte worden ingevoerd als bijzondere ziektekosten.